Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου 13/11/23

Κατεβάστε το αρχείο εδώ.

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023

Διυεκρινήσεις  για την υλοποίηση του υπο-Μέτρου 2.1

Κατεβάστε το αρχείο εδώ.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ/farmadvisorsgr

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου μια σειρά σημαντικών συναντήσεων γνωριμίας, γνωστοποίησης των προτεραιοτήτων του και κατάθεση προτάσεων συνεργασίας με σημαντικούς εταίρους στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα συναντηθήκαμε:
1) Στα γραφεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) με τον Αντιπρόεδρο της ΕΘ. Ε.Α.Σ. κ. Χ. Γιαννακάκη και το Γενικό Διευθυντή κ. Μ. Κορασίδη, όπου συζητήθηκαν θέματα συντονισμού – μεταξύ μας – και υποστήριξης των συνεταιρισμών και των γεωργών – μελών τους
2) Με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Π. Ι. Χατζηνικολάου, τον Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Διασφάλισης Ποιότητας & Ανταγωνιστικότητας Αγροτικών Προϊόντων Δρ. Ε. Νικολάου, την Τμηματάρχη Γεωργικών Εφαρμογών & Ενημέρωσης κα Α. Αλεξάκη και τον Προϊστάμενο Δ/νσης Ανάπτυξης & Εφαρμογών κ. Ι. Δημητριάδη, όπου συζητήθηκαν θέματα ετήσιας προκήρυξης των φυσικών προσώπων Γεωργικών Συμβούλων, προκειμένου να επανδρωθούν οι Φορείς – Εταιρείες Γεωργικών Συμβουλών, καθώς και η δημιουργία μιας νέας εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας για την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα και την εκπαίδευση των γεωργών και των συμβούλων τους
3) Με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Παπαγιαννίδη, τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ν. Μανέτα, τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δ. Παππά και τον Προϊστάμενο Μονάδας Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Γεωργικών Συμβουλών κ. Α. Θεοδωρόπουλο – καθ’ ύλην αρμόδιο για το υπο – Μέτρο 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα – Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών» – για την απρόσκοπτη υλοποίηση του μέτρου, ιδιαίτερα στον παρόντα χρόνο που τελείωσε η αξιολόγηση των 76 πιστοποιημένων φορέων παροχής Γεωργικών Συμβουλών
4) Με το Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Γ. Στρατάκο για θέματα που αφορούν τις θέσεις και τις προτεραιότητες του Συλλόγου μας καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης του δικτύου των Γεωργικών Συμβούλων για να υλοποιηθεί η στρατηγική του Υπουργείου στο γεωργικό τομέα
5) Με τον Πρόεδρο του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε. κ. Μ. Γαρδικιώτη για θέματα του υπο-Μέτρου 2.1 και άλλων θεμάτων γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.
Οι συναντήσεις εργασίας αφορούν την καθιέρωση του θεσμού των γεωργικών συμβουλών και την παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών στους γεωργούς με επιτόπιες επισκέψεις στη γεωργική τους εκμετάλλευση.
Οι πιστοποιημένες συμβουλές από 285 γεωπόνους – γεωργικούς συμβούλους των οποίων οι φορείς έχουν δημιουργήσει το σύλλογο, είναι ήδη στη διάθεση των γεωργών, δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ/farmadvisorsgr

Ο νεοσύστατος θεσμός των Πιστοποιημένων Φορέων Γεωργικών Συμβούλων εκφράζεται θεσμικά με τη δημιουργία του νέου αντίστοιχου επιστημονικού συλλογικού φορέα τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβούλων με διακριτικό τίτλο – ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ/farmadvisors-gr – ανέδειξε το προσωρινό πενταμελές διοικητικό του συμβούλιο που θα οδηγήσει το Σύλλογο σε εκλογές εντός τετράμηνου μέσω της πρόσκλησης των μελών του στην ιδρυτική γενική του συνέλευση, για την εκλογή των διοικητικών του οργάνων, όπως ορίζεται στο καταστατικό του.

Στη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, το προσωρινό Δ.Σ αφού συγκροτήθηκε σε σώμα, κατένειμε τα αξιώματα ομόφωνα στους κάτωθι – εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων γεωργικών συμβούλων:

  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΡΥΣ της FOODSTANDARD AE από την Αθήνα ως Πρόεδρος
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ της FARMANET IKE από τη Λάρισα ως Αντιπρόεδρος
  • ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΗΣ της PROACTIVE AE από το Ηράκλειο ως Γενικός Γραμματέας
  • ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ της GENECON από τη Θεσσαλονίκη ως Ταμίας και
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΙΔΗΣ της ΕΝΑ από τη Ξάνθη ως Μέλος.

Ο Σύλλογος εκπροσωπεί 36 πιστοποιημένους Φορείς Γεωργικών Συμβούλων καλύπτοντας αντιπροσωπευτικά το σύνολο της Ελλάδας, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.

Άμεσες προτεραιότητες του νέου θεσμικού οργάνου είναι η καθιέρωση των πιστοποιημένων υπηρεσιών στους γεωργούς σαν αναγκαιότητα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, η συμβολή των γεωτεχνικών στην ανάπτυξη και η συμμετοχή του Συλλόγου στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΥΓΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του καταστατικού ανακοινώνουμε το τέλος των εγγραφών των ιδρυτικών μελών που θα το υπογράψουν προκειμένου να ιδρυθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβούλων. Ο Σύλλογος εκπροσωπεί 42 εταιρείες Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, που βρίσκονται εγκατεστημένες αναλογικά σε όλη τη χώρα.

Η ανάγκη για άμεση θεσμική εκπροσώπηση των εταιρειών Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών προέκυψε από τη συνεχιζόμενη αξιολόγηση των εταιρειών που υπέβαλλαν αίτηση ένταξης στο υπομέτρο 2 προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προκύπτοντα θέματα καθώς και για τη συμβολή στη λειτουργία του υπομέτρου.

Στις άμεσες προτεραιότητες του θεσμικού οργάνου είναι η καθιέρωση σε εθνικό επίπεδο των πιστοποιημένων υπηρεσιών στους γεωργούς σαν αναγκαιότητα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, η συμβολή των γεωτεχνικών σε αυτό και η συμμετοχή στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι λοιπόν οι πέντε (5) πρώτοι σε σειρά προτίμησης από τους συναδέλφους που εκπροσωπούν τις εταιρείες – μέλη του συλλόγου, ορίσθηκαν σαν προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, και θα συνέλθουν ΑΜΕΣΑ, για να γίνει η κατανομή αξιωμάτων.

Το προσωρινό Δ.Σ. έχει διττό σκοπό:

  1. Άμεση εκπροσώπηση και εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά την αξιολόγηση (καθυστερήσεις, δικαιολογητικά, επεξηγήσεις, τεκμηρίωση) αλλά και αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του υπομέτρου 2.1 (επιλεξιμότητα συμβάσεων, δημιουργία και υποβολή των παραδοτέων, ηλεκτρονική πλατφόρμα, τιμολόγηση)
  2. Διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης για να προκύψει το μόνιμο Δ.Σ τριετούς διαρκείας και να γίνει ο απαραίτητος απολογισμός των πεπραγμένων εντός τεσσάρων (4) μηνών όπως ορίζεται από το καταστατικό του συλλόγου

Παρακαλούμε να μελετήσετε το διορθωμένο καταστατικό που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας και να υπογράψετε τη σχετική ιδρυτική πράξη που θα βρείτε εδώ προκειμένου ο φάκελος να κατατεθεί στο αρμόδιο πρωτοδικείο το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώστε και τη σελίδας μας στο Facebook η οποία είναι η: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094930099934